Afleveringen seizoen 1

Seizoen 1 is uitgezonden in 1997 en 1998 en bestaat uit 13 afleveringen.

Cartman Gets an Anal Probe

Aflevering 1 · Productienummer 101 · Uitgezonden 13-08-1997

Wanneer de jongens wachten op de schoolbus, legt Cartman uit dat hij een vreemde nachtmerrie heeft gehad waar buitenaardse wezens hem uit bed ontvoerde. In de tussentijd proberen Kyle en Stan Cartman ervan te overtuigen dat de droom werkelijkheid was.

Weight Gain 4000

Aflevering 2 · Productienummer 102 · Uitgezonden 20-08-1997

Mr. Garrison begint de dag met een speciale aankondiging; iemand uit South Park heeft de nationale opstelwedstrijd gewonnen. Iedereen is geschokt als ze erachter komen dat Cartman gewonnen heeft, die zelf niet weet waar hij over geschreven heeft.

Volcano

Aflevering 3 · Productienummer 103 · Uitgezonden 27-08-1997

De jongens komen bijelkaar bij Stan's oom Jimbo en Jimbo's oorlogsvriend Ned voor een jagerstocht in de dichtstbijzijnde bergen. Nadat Cartman's moeder ervan overtuigd is dat zijn "kleine" zoon veilig is, gaat de groep op avontuur. Als ze uit het dorp wegrijden, legt Jimbo de "fijnere" punten van het jagen uit.

Big Gay Al's Big Gay Boatride

Aflevering 4 · Productienummer 104 · Uitgezonden 03-09-1997

Stan heeft een nieuwe hond genaamd Sparky. Hij zegt dat zijn huisdier de taaiste hond is van de berg. Toch wanneer Stan denkt dat zijn hond klaar is om te vechten, bespringt Sparky Sylvester net als een klein teef. De andere jongens smaden Stan over zijn homo hond en Sparky rent weg om iemand te vinden wie hem lief is voor wat hij is.

An Elephant Makes Love to a Pig

Aflevering 5 · Productienummer 105 · Uitgezonden 10-09-1997

Stan merkt een nieuwe toevoeging in de bushalte bemanning op, een olifant die naast Kyle staat. De les die dag op school gaat over genetische techniek (handig genoeg). Kyle vraagt zich af of het mogelijk is door een ontwerp een genetisch geconstrueerde olifant te verkleinen. De jongens moeten de ruige kinderen verslaan in hun genetische experiment en proberen van alles om het te doen.

Death

Aflevering 6 · Productienummer 106 · Uitgezonden 17-09-1997

"Van Harte Gefeliciteerd" met Stan's opa Marsh die net 102 is geworden. Hoe voelt de verschrompelde Mr. Marsh zich op zijn verjaardag? Hij vat het in zes woorden samen; "Ik wou dat ik dood was." en gaat door met het proberen z'n leven te beëindigen door Stan aan te werven het voor hem te doen. Maar Stan is van een belangrijk ding op de hoogte; als hij zijn opa vermoord, komt hij in de problemen en als hij in de problemen zit kan hij geen Terrance en Phillip kijken.

Pinkeye

Aflevering 7 · Productienummer 107 · Uitgezonden 29-10-1997

De eerste Halloween aflevering start met de mislukking van het ruimte station Mir, die recht op Kenny crasht. Een ambulance komt en neemt zijn lichaam mee naar het mortuarium. De jongens scheppen op over hun Halloween kostuums. Bij de mortuarium gebeurd een uitzonderlijk ongeval met een fles Worcestershire en voordat je het weet is Kenny een lid van de ondoden.

Starvin' Marvin

Aflevering 8 · Productienummer 109 · Uitgezonden 19-11-1997

De vier jongens kijken bij Cartman thuis naar de Terrance & Philip Thanksgiving Special op TV. Tijdens een pauze van de show overtuigt een reclame met Sally Struthers de jongens dat het vooruitzicht van een gratis "Taiko" sporthorloge met een vijf dollar donatie onweerstaanbaar is. Zo, met behulp van zijn moeder's credit card, belt Stan en maakt hun donatie.

Mr. Hankey the Christmas Poo

Aflevering 9 · Productienummer 110 · Uitgezonden 17-12-1997

De South Park basisschool is bezig met het repeteren van hun schoolstuk. Kyle begint met het zingen van een liedje over Mr. Hankey, the Christmas Poo. Natuurlijk weet niemand wat hij over aan het zingen is. Kyle legt uit dat Mr. Hankey elk jaar naar alle goede jongens en meisjes komt wie heel veel vezel in hun dieet hebben. Iedereen denkt dat hij gek is geworden en sturen hem naar een geestelijk instituut.

Damien

Aflevering 10 · Productienummer 108 · Uitgezonden 04-02-1998

Op school deelt Eric uitnodigingen uit voor zijn verjaardag. Mr. Garrison vertelt dat er een nieuwe leerling in de klas bijkomt. Aan iedereen kondigt hij aan dat hij Damien, zoon van Satan is. Zelfs als Damien zijn duivelse krachten toont zijn de kinderen meer afgrijselijk dan onder de indruk.

Tom's Rhinoplasty

Aflevering 11 · Productienummer 111 · Uitgezonden 11-02-1998

Wendy en Stan praten over hun romantische plannen. Rector Victoria komt de klas binnen en vertelt dat Mr. Garrison wordt vervangen. De schone Miss Ellen praat tegen Stan en hij kotst zijn hele tafel onder. Wendy is kwaad, omdat Stan alleen kotst wanner hij verliefd is en laat Miss Ellen arresteren wegens spionage.

Mecha-Streisand

Aflevering 12 · Productienummer 112 · Uitgezonden 18-02-1998

De jongens ontmoeten Barbara Streisand, die de wereld wilt overnemen met Kyle's ontdekking. Leonard Maltin, Sydney Potier en Robert Smith komen te redding om Barbara en haar vreselijke vernietiging te verslaan.

Cartman's Mom is a Dirty Slut

Aflevering 13 · Productienummer 113 · Uitgezonden 25-02-1998

Cartman wilt weten wie zijn vader is, maar zijn moeder helpt niet. Het komt erachter dat iemand van de vele mensen waar zijn moeder "een relatie" mee heeft gehad gedurende een jaarlijks feest genaamd The Drunken Barn Dance zijn vader kan zijn, ontdekt hij dat er meer met zijn moeder is dan hij dacht.