De Makers

South Park is bedacht door Trey Parker en Matt Stone.

Trey Parker

Trey Parker

Trey Parker, geboren op 19 oktober 1969 in Conifer, Verenigde Staten, is de zoon van Randy (geoloog) en Sharon (verzekeringsvertegenwoordigster). Hij heeft een oudere zus genaamd Shelley.
Trey studeerde eerst aan het Berklee College of Music in Boston en later muziek aan de Universiteit van Colorado te Boulder. Hier ontmoette hij Matt en samen begonnen ze met het maken van tekenfilmpjes. Hij is nooit afgestudeerd van de universiteit.

 

Matt Stone

Matt Stone

Matt Stone, geboren op 26 mei 1971 in Houston, Verenigde Staten, is de zoon van Gerald (econoom) en Sheila (huisvrouw). Zijn moeder is Joods en zijn vader Iers. Hij heeft een jongere zus genaamd Rachel.
Matt studeerde op de Universiteit van Colorado af in de vakken film en wiskunde en was de eerste die beide goed afsloot. Op de universiteit ontmoette hij Trey.

Hun eerste creatie tijdens hun universiteitsstudie was Jesus vs. Frosty, een korte animatie met 4 kinderen die veel lijken op de 4 hoofdpersonages uit South Park. Daarnaast hebben ze ook Cannibal! The Musical bedacht, een zwarte komedie.