Over South Park Fan

In september 2006 had ik het idee om een South Park website op te zetten en aangezien er nog geen Nederlandse website over South Park was, ben ik er maar een begonnen.

Ik heb de website South Park Fan genoemd, omdat de naam simpel is en beter klinkt dan South Park Holland of South Park Nederland. Het doel van deze fansite is het bieden van informatie en media over South Park.

Versie 1

Versie 1 van South Park FanSouth Park Fan begon op 15 november 2006 met een lichtblauwe vormgeving waar links het menu stond en de informatie over de laatste en volgende aflevering op de hoofdpagina stond. Er stond toen nog niet veel informatie en media op alleen. In december kwam de South Park Top 50 online waar South Park webmasters hun websites konden promoten. Eind januari 2007 kwam het forum online. Helaas was het geen succes de 2 weken die volgden, dus heb ik hem gesloten.

In februari 2007 kwamen er afleveringen online te staan, aangezien veel andere South Park websites ook afleveringen online aanboden. Dit werd een succes en de website werd actiever. In maart is het forum weer online gekomen aangezien er toen meer bezoekers kwamen. De vormgeving van het forum was gebaseerd op de websitevormgeving en het draaide op Burning Board Lite.

In september 2007 is het forum overgegaan op een andere systeem genaamd MyBB, sinds Burning Board Lite niet meer ouderhouden werd door de makers en dus kwetsbaar was.

Versie 2

Versie 2 van South Park FanOp 21 oktober 2007 kwam na 11 maanden een nieuwe vormgeving online. Het was een donkerblauwe met links het menu en rechts een informatie balk over de laatste en volgende aflevering en een poll. De nieuwe vormgeving voor het forum volgde in februari 2008, wat gebaseerd was op de websitevormgeving.

Eind maart 2008 heb ik besloten om de online afleveringen te verwijderen van de website, omdat het teveel tijd kostte om ze online te houden en ze illegaal waren.

In november 2008 heb ik, na veel mailtjes te hebben ontvangen, besloten om de afleveringen weer op de website te zetten en de afleveringen te voorzien van ondertiteling als het mogelijk is.

Versie 3

De vormgeving waar op dit moment naar kijkt is de huidige versie. Deze versie is online gegaan op 6 januari 2010. Voor deze vormgeving heb ik gekozen voor grijs met een wit-blauw logo. Ook is de nieuwe website breder dan de oude. Ook het technische gedeelte achter deze website is onder handen genomen. De website draait nu op Drupal, waardoor pagina's makkelijker zijn aan te passen en jullie commentaar kunnen geven op nieuwsberichten en afleveringen kunnen waarderen.

Op 7 oktober 2010 kwam de nieuwe forumvormgeving online wat gebaseerd is op de huidige websitevormgeving.

Veelgestelde vragen

  • Waarom kan ik geen afleveringen kijken op South Park Fan?
    Dit is niet meer mogelijk vanwege een copyrightclaim van MTV Networks Benelux (de eigenaar van Comedy Central Nederland). Je kan het nieuwsbericht hier lezen.
    Het is inmiddels wel mogelijk om afleveringen te bekijken op South Park Studios. Bij de aflevering staat een link naar de aflevering op South Park Studios.