Computerspellen

Computerspellen zijn regelmatig een terugkerend thema in South Park (zoals World of Warcraft, Guitar Hero, de PSP en Nintendo Wii). Maar er zijn in de tussentijd ook een aantal officiële computerspellen verschenen.
South Park: Snow Day! box

South Park: Snow Day!

Genre Actie · Releasedatum 26-03-2024

South Park: Snow Day! is een actiespel die wordt ontwikkeld door Question Games en heeft een co-op multiplayer die met maximaal 4 spelers te spelen is in 3D.

Dit computerspel is aangekondigd op 11 augustus 2023 en uitgekomen op 26 maart 2024 op PlayStation 5, Xbox Seriies X/S, Nintendo Switch en PC.

South Park box

South Park

Genre First-person shooter · Releasedatum 12-12-1998

South Park is een first person shooter uitgebracht voor de PlayStation, Nintendo 64 en PC in 1998 en 1999. Het spel draait om de 4 hoofdpersonages (Stan, Kyle, Cartman en Kenny) die de wereld moeten redden van een comeet. Daarvoor moeten ze langs gemuteerde kippen, moordende koeien, visitors, speelgoed en robots. Het enige hulpmiddel wat ze hebben zijn wapens en Chef voor advies.

South Park: Chef's Luv Shack box

South Park: Chef's Luv Shack

Genre Party · Releasedatum 12-10-1999

South Park: Chef's Luv Shack is een party game uitgebracht op de PlayStation, Nintendo 64, Dreamcast en PC in 1999. In de game kies je één van de 4 hoofdpersonages en moet je vragen, die meestal met South Park te maken hebben, beantwoorden en mini-games spelen.

South Park Rally box

South Park Rally

Genre Racer · Releasedatum 30-11-1999

South Park Rally is de tweede game en zoals de titel doet vermoeden is dit een race game. Het is uitgebracht op de PlayStation, Nintendo 64, Dreamcast en PC in 1999 en 2000. In de game kies je een personage en neem je het op tegen anderen in een race. Door die te winnen, unlock je nieuwe levels en personages.

South Park Let's Go Tower Defense Play! box

South Park Let's Go Tower Defense Play!

Genre Actie · Releasedatum 07-10-2009

South Park Let's Go Tower Defense Play! is, zoals de titel doet vermoeden, een tower defense spel exclusief ontwikkeld voor de Xbox 360 en uitgegeven in 2009. In het spel neem je het op tegen waves van vijanden door torens om strategische plaatsen te bouwen. Ook kan je een personage besturen om de vijand direct aan te vallen.

South Park: Tenorman's Revenge box

South Park: Tenorman's Revenge

Genre Platform · Releasedatum 30-03-2012

South Park: Tenorman's Revenge is een platformspel exclusief voor de Xbox 360 en is uitgekomen in 2012. In de spel neem je het als Cartman, Kyle, Stan of Kenny op tegen Scott Tenorman en zijn leger van roodachtigen. Dit kan met 4 spelers co-op lokaal en via Xbox Live.

South Park: The Stick of Truth box

South Park: The Stick of Truth

Genre Role Playing Game · Releasedatum 06-03-2014

South Park: The Stick of Truth is een RPG (Role Playing Game) waarin je als nieuweling aansluit bij de mensen (onder leiding van Cartman) die in oorlog zijn met de elven (onder leiding van Kyle) die de Stick of Truth hebben gestolen.

South Park: The Fractured But Whole box

South Park: The Fractured But Whole

Genre Role Playing Game · Releasedatum 17-10-2017

South Park: The Fractured But Whole is een RPG (Role Playing Game) voor de PlayStation 4, Xbox One en PC die zich afspeelt na de gebeutenissen in The Stick of Truth. De kinderen zijn nu superhelden, maar het plan van Cartman om een superhelden film franchise op te zetten valt in duigen waardoor er twee groepen ontstaan. Jij, als nieuweling, sluit je aan bij een van de fracties.