augustus 2022

Hier staan alle nieuwsberichten die geplaatst zijn sinds de oprichting van South Park Fan.

South Park computerspel in ontwikkeling

Onlangs heeft THQ Nordic een Digital Showcase gehouden waarin hun line-up werd aangekondigd van computerspellen die binnenkort uitkomen. Aan het einde van de stream zat echter een teaser.

In de teaser wordt eerst getoond dat er van de 43 computerspellen die in ontwikkeling zijn er 26 nog niet zijn aangekondigd. Snel wordt het getal 26 doorgekrast en verschijnt het logo van South Park Digital Studios met een fragmentje uit de aflevering More Crap van Randy Marsh. Daarna komt het getal 25 in de plaats van 26.

South Park Digital Studios logo

Er is dus een nieuw South Park computerspel in ontwikkeling. Er is verder niets over bekend gemaakt echter wat voor een computerspel het wordt.

Het laatste computerspel van South Park dat is uitgekomen is South Park: Phone Destroyer voor de mobiele telefoon. Daarvoor heeft Ubisoft twee computerspellen uitgebracht: South Park: The Stick of Truth en South Park: The Fractured But Whole. Het eerste computerspel zou eerst door THQ uitgebracht worden, maar die ging failliet wat ervoor zorgde dat de release vertraagd werd en Ubisoft het computerspel ging uitgeven. De rechten zijn nu blijkbaar weer terug.

Je kan het stukje uit de THQ Nordic Digital Showcase hier terugkijken.

South Park bestaat 25 jaar!

Op woensdag 13 augustus 1997, vandaag 25 jaar geleden, werd de eerste aflevering van South Park uitgezonden genaamd Cartman Gets an Anal Probe. Inmiddels zijn er 314 afleveringen uitgezonden, is er 1 film uitgebracht en zijn er 4 TV-films uitgebracht exclusief voor Paramount+. Ook zijn er computerspellen, albums en veel merchandise verschenen.

Voordat de eerste aflevering van South Park de lucht in ging, hebben Matt Stone en Trey Parker twee kleine animatie filmpjes gemaakt genaamd The Spirit of Christmas. De eerste, Jesus vs. Frosty, in 1992 toen ze nog studeerden, gaat over 4 jongens die erg lijken op de personages uit South Park, alleen de dikke jongen, die erg op Cartman lijkt, wordt Kenny genoemd. In 1995 hebben ze nog een kort kerstfilmpje gemaakt genaamd Jesus vs. Santa.

Ter ere van de 25e verjaardag was in de Verenigde Staten op 9 en 10 augustus het South Park: The 25th Anniversary Concert met o.a. Trey Parker, Matt Stone, Primus en Ween. Deze wordt vanavond uitgezonden op Comedy Central in de Verenigde Staten. Het is nog onbekend of dit concert in Nederland en België wordt uitgezonden.

Op Comedy Central in Nederland wordt vanaf 15:00 uur de top 10 van beste afleveringen van South Park uitgezonden. Deze top 10 is tot stand gekomen op de Instagram pagina van Comedy Central tijdens een aantal rondes waar mensen steeds konden stemmen tussen twee afleveringen. Daaruit is de aflevering Make Love, Not Warcraft als winnaar gekomen.