South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Fractured But Whole box

Introductie

South Park: The Fractured But Whole is een RPG (Role Playing Game) in ontwikkeling bij Ubisoft San Francisco (in samenwerking met South Park Digital Studios) en wordt uitgegeven door Ubisoft voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het spel zou oorspronkelijk uitkomen op 6 december 2016, maar is meerdere malen uitgesteld en is uiteindelijk utgekomen op 17 oktober 2017.

Verhaal

Na de gebeurtenissen in The Stick of Truth zijn de kinderen van South Park nu superhelden (aflevering The Coon is de 1e aflevering waar de superhelden in voor komen). Echter het plan van Cartman om een superhelden film franchise op te zetten valt in duigen waardoor er twee groepen ontstaan. Degene die achter Cartman staan sluiten zich aan bij Coon and Friends en degene tegen hem bij Freedom Pals, die hun eigen film franchise willen. Hierdoor ontstaat er een burgeroorlog tussen deze twee groepen. Net als in The Stick of Truth bestuur jij de The New Kid (de nieuweling) waar je nu de mogelijkheid hebt tot kiezen van geslacht.

Ontwikkeling

South Park: The Fractured But Whole wordt ontwikkeld door Ubisoft San Francisco in samenwerking met South Park Digital Studios. Net als bij The Stick of Truth zijn Trey Parker en Matt Stone erg betrokken bij de ontwikkeling. Zij hebben het verhaal geschreven, de personages voorzien van stemmen en het geregisseerd.

Het computerspel is aangekondigd op 16 juni 2015 tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft waar Trey en Matt het podium op kwamen om wat over het computerspel te vertellen. Een jaar later, tijdens de E3 2016 persconferentie waren ze er weer van de partij om meer informatie te delen over het computerspel. Zo is het vechtsysteem meer tatisch geworden. Ook werd er bekend gemaakt dat je The Stick of Truth gratis erbij krijgt bij het bestellen van The Fractured But Whole.

Op 15 september 2016 heeft Ubisoft bekend gemaakt dat het computerspel wordt uitgesteld tot het 1e kwartaal van 2017 om de ontwikkelaars meer tijd te geven om de hoge verwachtingen van de fans waar te maken. Op 9 februari is helaas het computerspel weer uitgesteld tot in het nieuwe fiscale jaar 2017-2018 dat loopt van 1 april 2017 tot 31 maart 2018. Drie maanden later, op 17 mei is bekend gemaakt dat het spel verschijnt op 17 oktober 2017.

Op 24 april 2018 kwam het computerspel ook uit op de Nintendo Switch.

Video's

Screenshots