South Park bestaat 25 jaar!

Op woensdag 13 augustus 1997, vandaag 25 jaar geleden, werd de eerste aflevering van South Park uitgezonden genaamd Cartman Gets an Anal Probe. Inmiddels zijn er 314 afleveringen uitgezonden, is er 1 film uitgebracht en zijn er 4 TV-films uitgebracht exclusief voor Paramount+. Ook zijn er computerspellen, albums en veel merchandise verschenen.

Voordat de eerste aflevering van South Park de lucht in ging, hebben Matt Stone en Trey Parker twee kleine animatie filmpjes gemaakt genaamd The Spirit of Christmas. De eerste, Jesus vs. Frosty, in 1992 toen ze nog studeerden, gaat over 4 jongens die erg lijken op de personages uit South Park, alleen de dikke jongen, die erg op Cartman lijkt, wordt Kenny genoemd. In 1995 hebben ze nog een kort kerstfilmpje gemaakt genaamd Jesus vs. Santa.

Ter ere van de 25e verjaardag was in de Verenigde Staten op 9 en 10 augustus het South Park: The 25th Anniversary Concert met o.a. Trey Parker, Matt Stone, Primus en Ween. Deze wordt vanavond uitgezonden op Comedy Central in de Verenigde Staten. Het is nog onbekend of dit concert in Nederland en België wordt uitgezonden.

Op Comedy Central in Nederland wordt vanaf 15:00 uur de top 10 van beste afleveringen van South Park uitgezonden. Deze top 10 is tot stand gekomen op de Instagram pagina van Comedy Central tijdens een aantal rondes waar mensen steeds konden stemmen tussen twee afleveringen. Daaruit is de aflevering Make Love, Not Warcraft als winnaar gekomen.