South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth box

Introductie

South Park: The Stick of Truth is een RPG (Role Playing Game) ontwikkeld door Obsidian Entertainment en uitgegeven door Ubisoft op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Het spel is hier uitgekomen op 6 maart 2014.

Verhaal

Je speelt als de nieuweling, genaamd Douchebag, een stille hoofdpersoon, en bent onlangs in South Park komen wonen. Je wordt eruit gestuurd om vrienden te maken en sluit je aan bij de mensen van de Kingdom of Kupa Keep onder leiding van de Grand Wizard Eric Cartman. Alle kinderen zijn betrokken bij live-action role-playing waarbij de mensen het opnemen tegen de elven, onder leiding van Elf King Kyle. Dit allemaal voor een stok, The Stick of Truth, die ongelimiteerde krachten bevat.

Je kan tijdens het maken van jouw personage kiezen uit de klassen Fighter (vechter), Mage (magiër), Thief (dief) en Jew (Jood).

Veel van de personages zijn gebaseerd op de aflevering The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers.

Ontwikkeling

South Park: The Stick of Truth is ontwikkeld door Obsidian Entertainment die bekend staat van computerspellen zoals Neverwinter Nights 2. Trey Parker en Matt Stone zijn erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van het computerspel, wat in het verleden bij andere South Park computerspellen wel anders lag en toen op kritiek stuitte. Zij hebben het verhaal voor het computerspel geschreven en de personages voorzien van de stemmen. Alleen het personage dat jij speelt is niet voorzien van een stem. Het computerspel zit er bijna hetzelfde uit zien als een aflevering.

Het spel werd aangekondigd in de januari 2012 uitgave van Game Informer als South Park: The Game. Op de E3 in juni 2012 werd bekend dat het computerspel South Park: The Stick of Truth zal gaan heten en dat deze op 5 maart 2013 uitkomt. In november 2012 kondigde THQ aan dat het spel is uitgesteld naar het begin van het fiscale jaar 2014.

In januari 2013 kwam THQ financieel in slecht weer en moest toen al zijn eigendommen op computerspellen verkopen aan andere uitgevers. Hierop nam Ubisoft eind januari 2013 de uitgeefrechten over, nadat THQ failliet ging.

Op de E3 2013 werd een nieuwe trailer uitgebracht waarin bekend werd dat het spel rond december 2013 zal uitkomen. Op 25 september 2013, de dag dat seizoen 17 in premiere ging, is bekend gemaakt in een nieuwe trailer dat het spel op 12 december 2013 uitkomt. Helaas werd op 31 oktober 2013 bekend gemaakt dat het spel weer is uitgesteld tot 6 maart 2014.

Kort voor de uitgave van het spel werd bekend gemaakt dat 7 scenes in de Europese versie zijn gecensureerd door Ubisoft. Onder deze scenes was een mini-game waar je een abortus uitvoert op Randy Marsh. In Duitsland en Oostenrijk is de uitgave zelfs uitgesteld geweest tot 27 maart 2014 vanwege het hakenkruis dat in het spel zat.

Screenshots