november 2015

Hier staan alle nieuwsberichten die geplaatst zijn sinds de oprichting van South Park Fan.

Informatie aflevering 1909 - Truth and Advertising

De een-na-laatste aflevering van seizoen 19 wordt aanstaande donderdag uitgezonden genaamd Truth and Advertising en bouwt verder op het verhaal van dit seizoen.

Afbeelding aflevering 1909 - Truth and Advertising Afbeelding aflevering 1909 - Truth and Advertising

Nadat de jongens het laatste nieuws hebben gelezen in de schoolkrant dat PC Principal en twee kinderen zijn verdwenen gaan ze op zoektocht. Jimmy gaat zoveel mogelijk uitzoeken om Leslie te breken. Ondertussen komen Principal Victoria en Mr. Garrison terug naar een South Park dat onherkenbaar is geworden.

Teaser

Comedy Central Nederland censureert scene Sponsored Content

In de laatste aflevering van South Park, Sponsored Content, heeft Comedy Central Nederland (en ook in Duitsland en andere Europese landen) censuur toegepast en dit heeft veel kritiek opgeleverd.

In de scene debateren Hillary Clinton en Mr. Garrison over de Syrische vluchtelingen. De oplossing van Mr. Garrison hoe met deze vluchtelingen om te gaan is "Fuck 'em all to death!". Op TV is heel kort het publiek te zien en daarna wordt het stuk waar het publiek "Fuck 'em all to death!" zegt niet getoond. Op de app is het stukje publiek er ook uitgeknipt.

Toen iemand op Twitter aan Comedy Central Nederland vroeg waarom dit deel eruit geknipt is, reageren ze met deze afbeelding.

Reactie Comedy Central Nederland

De aflevering zou niet politiek correct zijn. Dit schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat.

Nadat gisteren dit op GeenStijl werd geplaatst, heeft Comedy Central vandaag het volgende persbericht gepubliceerd.

Door de gebeurtenissen in Parijs hebben we ervoor gekozen om tijdelijk onze programmering aan te passen op ons kanaal en een aantal afleveringen van diverse shows niet uit te zenden, waaronder deze scène in South Park. De volledige aflevering is wel te vinden op southpark.nl zodat iedereen zelf kan bepalen om deze wel of niet te bekijken.

Zoals je ziet in de aflevering gaat dit duidelijk om een parodie. Je kan er dus vraagtekens bij zetten ...

Informatie aflevering 1908 - Sponsored Content

Aanstaande donderdag wordt de 8e aflevering van seizoen 19 van South Park uitgezonden genaamd Sponsored Content waarin Jimmy een belangrijke rol in speelt.

Afbeelding aflevering 1908 - Sponsored Content Afbeelding aflevering 1908 - Sponsored Content

PC Principal‘s façade begint af te brokkelen. Jimmy wordt naar het kantoor van de schooldirecteur gestuurd, omdat hij gebruik maakt van een ongepast woord in de schoolkrant. Zijn integriteit als een verslaggever wordt geconfronteerd met PC Principal‘s ideologie. Zal Jimmy de ondergang zijn van PC Principal?

Teaser

Trouwens voor de fans in België. Sinds 1 november zendt Comedy Central daar ook 24/7 uit en komt de nieuwe aflevering van South Park donderdag om 22:20 uur (20 minuten later dan in Nederland).

South Park Fan bestaat 9 jaar!

Vandaag 9 jaar geleden, op 15 november 2006, begon ik de fansite South Park Fan met als doel de Nederlandse fansite te worden met informatie en media van South Park.

South Park Fan splash uit 2006
South Park Fan splash uit 2006

Ik wil bij deze alle bezoekers, leden van het (wat inactieve) forum, Professor Chaos en Nagger bedanken voor de steun in deze 9 jaar!

Vorig jaar beloofde ik dat er binnenkort een nieuwe vormgeving zal komen die de huidige vormgeving uit 2010 (!) zal vervangen. Deze heb ik helaas nog niet kunnen realiseren. Ook heb je misschien gemerkt dat de website wat weinig wordt bijgewerkt. Sinds ik een aantal jaar werk ik waardoor deze hobby wat naar de achtergrond is verschoven. De plannen liggen er, maar de tijd is er niet meer zoals vroeger.

Informatie aflevering 1907 - Naughty Ninjas

Na een week zonder South Park deze week de zevende aflevering van seizoen 19 genaamd Naughty Ninjas.

Afbeelding aflevering 1907 - Naughty Ninjas Afbeelding aflevering 1907 - Naughty Ninjas

Een buitenlandse terroristen organisatie krijgt lucht ervan wanneer Kenny de leiding neemt over de jongens die Ninja Warriors aan het spelen zijn. Ondertussen besluiten de steeds meer PC inwoners van South Park dat ze geen politie meer nodig hebben. Ze zijn van plan om een PC carnaval te organiseren aangezien dit de eerste Amerikaanse stad is die hun agenten in de ban hebben gedaan.

Teaser