Comedy Central Nederland censureert scene Sponsored Content

In de laatste aflevering van South Park, Sponsored Content, heeft Comedy Central Nederland (en ook in Duitsland en andere Europese landen) censuur toegepast en dit heeft veel kritiek opgeleverd.

In de scene debateren Hillary Clinton en Mr. Garrison over de Syrische vluchtelingen. De oplossing van Mr. Garrison hoe met deze vluchtelingen om te gaan is "Fuck 'em all to death!". Op TV is heel kort het publiek te zien en daarna wordt het stuk waar het publiek "Fuck 'em all to death!" zegt niet getoond. Op de app is het stukje publiek er ook uitgeknipt.

Toen iemand op Twitter aan Comedy Central Nederland vroeg waarom dit deel eruit geknipt is, reageren ze met deze afbeelding.

Reactie Comedy Central Nederland

De aflevering zou niet politiek correct zijn. Dit schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat.

Nadat gisteren dit op GeenStijl werd geplaatst, heeft Comedy Central vandaag het volgende persbericht gepubliceerd.

Door de gebeurtenissen in Parijs hebben we ervoor gekozen om tijdelijk onze programmering aan te passen op ons kanaal en een aantal afleveringen van diverse shows niet uit te zenden, waaronder deze scène in South Park. De volledige aflevering is wel te vinden op southpark.nl zodat iedereen zelf kan bepalen om deze wel of niet te bekijken.

Zoals je ziet in de aflevering gaat dit duidelijk om een parodie. Je kan er dus vraagtekens bij zetten ...