januari 2013

Hier staan alle nieuwsberichten die geplaatst zijn sinds de oprichting van South Park Fan.

Seizoen 17 start 25 september en bestaat uit 10 afleveringen

In een exclusief artikel in de New York Times hebben de makers aangekondigd dat seizoen 17 van South Park pas op 25 september begint en zal bestaan uit 10 afleveringen.

Normaal bestond een seizoen uit 14 afleveringen gescheiden door de zomervakantie, maar vanaf dit seizoen is dat dus niet meer. "Waarom zijn we begonnen met eerst zeven en daarna zeven?", zegt Matt Stone. "We hebben dat soort van verzonnen. En nu veranderen we dat naar 10 om dezelfde reden. Het klonk als een goed cijfer en we onderbreken het jaar niet meer zodat we makkelijker andere dingen kunnen doen."

Trey Parker vergelijkt de serie met een rockband. "Nu we niet meer 2 albums in een jaar uitbrengen, maar één, is beter te managen en maakt ons zeker dat we er trots op zijn."

Ubisoft neemt South Park: The Stick of Truth over

Vandaag is THQ dan verkocht en zijn de onderdelen geveild en over een paar weken bestaat THQ niet meer. In een brief van de CEO naar alle werknemers binnen het bedrijf is onder andere bekend gemaakt dat South Park: The Stick of Truth onder Ubisoft gaat vallen.

Of dit veranderingen gaat brengen naar de release datum is nog niet bekend gemaakt. De rechter moet nog een definitief besluit geven of de veiling.

Update: De verkoop is door de rechter goedgekeurd.

Bron: Kotaku

Bezwaar tegen verkoop Stick of Truth door THQ

THQ, de uitgever van South Park: The Stick of Truth gaat waarschijnlijk failliet. Hierdoor worden ze genoodzaakt om licenties van de games die ze uitgeven te verkopen aan anderen.

South Park Studios, de eigenaar van de South Park licentie, heeft nu een bezwaar ingediend bij de rechter om te verbieden om South Park: The Stick of Truth te verkopen aan een andere uitgever, mits aan een aantal condities zijn voldaan. Een van deze voorwaarden is dat South Park Studios recht heeft op 2,275 miljoen dollar.

THQ is het niet eens met dit bezwaar en heeft in een reactie laten weten dat deze licentie gewoon verkocht kan worden aan anderen.

De verkoop van de titels van THQ zal vandaag, Amerikaanse tijd, plaatsvinden. Morgen weten we dus meer.

Bron: Polygon

Trey en Matt starten bedrijf genaamd Important Studios

De makers achter South Park en de musical The Book of Mormon, Trey Parker en Matt Stone, hebben besloten om hun eigen productiebedrijf op te richten genaamd Important Studios.

"Nadat we jarenlang samen met andere studios hebben gewerkt, realiseerden we dat onze favoriete mensen in de wereld we zelf zijn."

Met de studio, die nu ongeveer $300 miljoen waard is, waarvan het meeste is opgebracht door het succes van South Park na 16 seizoenen, gaan ze hun eigen tv, film en theaterproducties opzetten.

Matt geeft DreamWorks of Lucasfilm twee grote voorbeelden van hoe hun bedrijf eruit zou moeten komen te zien, maar voegde het volgende eraan toe:

"In sommige gevallen is het een stomme vergelijking omdat zij reusachtig zijn. We willen een klein, meer bescheiden bedrijf van hun zijn. Als DreamWorks Walmart is, dan breien wij truien."

Een van de eerst projecten van Important Studios is de bioscoopversie van The Book of Mormon, the musical die in de Verenigde Staten een groot succes is en binnenkort ook in Londen is te zien.

Trey Parker en Matt Stone

Bron: The New York Times