Trey en Matt starten bedrijf genaamd Important Studios

De makers achter South Park en de musical The Book of Mormon, Trey Parker en Matt Stone, hebben besloten om hun eigen productiebedrijf op te richten genaamd Important Studios.

"Nadat we jarenlang samen met andere studios hebben gewerkt, realiseerden we dat onze favoriete mensen in de wereld we zelf zijn."

Met de studio, die nu ongeveer $300 miljoen waard is, waarvan het meeste is opgebracht door het succes van South Park na 16 seizoenen, gaan ze hun eigen tv, film en theaterproducties opzetten.

Matt geeft DreamWorks of Lucasfilm twee grote voorbeelden van hoe hun bedrijf eruit zou moeten komen te zien, maar voegde het volgende eraan toe:

"In sommige gevallen is het een stomme vergelijking omdat zij reusachtig zijn. We willen een klein, meer bescheiden bedrijf van hun zijn. Als DreamWorks Walmart is, dan breien wij truien."

Een van de eerst projecten van Important Studios is de bioscoopversie van The Book of Mormon, the musical die in de Verenigde Staten een groot succes is en binnenkort ook in Londen is te zien.

Trey Parker en Matt Stone

Bron: The New York Times