december 2011

Hier staan alle nieuwsberichten die geplaatst zijn sinds de oprichting van South Park Fan.

Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig 2012!

Mr. Hankey The Christmas PooNamens de staf van South Park Fan wens ik iedereen een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig 2012! 2011 was het jaar dat South Park nog 5 seizoenen door gaat, er 2 computerspelen werden aangekondigd, de DVD box van seizoen 14 de eerste uitgave was waar aflevering 200 en 201 niet opstonden en South Park Fan bestond 5 jaar!

Tot volgend jaar waar seizoen 16 begint op 14 maart!

Meer details over South Park: The Game

Bij een abonnee is het januari nummer van Game Informer al binnen en deze heeft op NeoGAF de details uit het blad geplaatst.

Verhaal
Je speelt dus het nieuwe kind in South Park en het doel is geaccepteerd worden. Het verhaal begint met het participeren in een LARP (Live Action Role Playing) die de buurkinderen hebben gestart wat uiteindelijk lijdt tot een echt avontuur.

Kiezen van je klasse
Het personage zal volledig aanpasbaar zijn en je kan kiezen uit vijf klassen waar Cartman je bij zult begeleiden: Wizard, Paladin, Adventurer, Rogue en nog een onaangekondigde klasse die Cartman zelf verzint.

Grafisch
Er zijn helaas nog geen screenshots opgedoken uit het artikel, maar wat wel is bekend gemaakt is dat de game op de Dungeon Siege III engine draait en dat de animaties 2D stijl worden a la Paper Mario.

Gameplay
De vijanden zullen te zien zijn op het veld. Het vechtscherm zal eruit zien als in de klassieke Final Fantasy games, van een zijkant. Op de screenshots is te zien dat het personage met nog een andere personage (Cartman, Kyle of Butters) vecht tegen vijanden als meiden, roodharigen, hippies en goth). Er zal ook een materia systeem (zoals in Final Fantasy VII) in zitten en summons zullen beschikbaar zijn.

Trey geeft de voorkeur aan stille hoofdpersonages, dus het hoofdpersonage van dit spel zal ook stil zijn. Je personage zal de beschikking hebben over een smartphone dat als het menu zal werken en het heeft een app a la Facebook waar het aantal vrienden dat je hebt en je positie ten aanzien van de andere fracties getoond zal worden.

Trey en Matt
South Park: The Game is de eerst game waar Matt en Trey aan meewerken met het schrijven van het script en het dialoog. Ze vinden RPG's leuk en denken dat South Park daarbij past. Als er gevraagd wordt naar hun favoriete games dan is het Oblivion voor Trey en FIFA voor Matt.

Hopelijk komen er binnenkort wat screenshots (of misschien wel een trailer) beschikbaar van de game

South Park: The Game aangekondigd

In het januari nummer van het Amerikaanse computerspeltijdschrift Game Informer staat South Park: The Game op de cover. Dit spel is momenteel in ontwikkeling en wordt een RPG dat uitkomt op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

South Park: The Game op cover Gaming Informer

Het computerspel wordt ontwikkeld door Obsidian Entertainment (bekend van Neverwinter Nights 2) en THQ als uitgever. Trey en Matt schrijven het script voor het computerspel, doen de stemmen en overzien de ontwikkeling van het computerspel. In het spel speel je een nieuwe kind in South Park en probeer je nieuwe vrienden te maken en het dorp te beschermen tegen tal van gevaren. 

Meer wordt bekend gemaakt in het nummer dat eind volgende week verschijnt.