Meer details over South Park: The Game

Bij een abonnee is het januari nummer van Game Informer al binnen en deze heeft op NeoGAF de details uit het blad geplaatst.

Verhaal
Je speelt dus het nieuwe kind in South Park en het doel is geaccepteerd worden. Het verhaal begint met het participeren in een LARP (Live Action Role Playing) die de buurkinderen hebben gestart wat uiteindelijk lijdt tot een echt avontuur.

Kiezen van je klasse
Het personage zal volledig aanpasbaar zijn en je kan kiezen uit vijf klassen waar Cartman je bij zult begeleiden: Wizard, Paladin, Adventurer, Rogue en nog een onaangekondigde klasse die Cartman zelf verzint.

Grafisch
Er zijn helaas nog geen screenshots opgedoken uit het artikel, maar wat wel is bekend gemaakt is dat de game op de Dungeon Siege III engine draait en dat de animaties 2D stijl worden a la Paper Mario.

Gameplay
De vijanden zullen te zien zijn op het veld. Het vechtscherm zal eruit zien als in de klassieke Final Fantasy games, van een zijkant. Op de screenshots is te zien dat het personage met nog een andere personage (Cartman, Kyle of Butters) vecht tegen vijanden als meiden, roodharigen, hippies en goth). Er zal ook een materia systeem (zoals in Final Fantasy VII) in zitten en summons zullen beschikbaar zijn.

Trey geeft de voorkeur aan stille hoofdpersonages, dus het hoofdpersonage van dit spel zal ook stil zijn. Je personage zal de beschikking hebben over een smartphone dat als het menu zal werken en het heeft een app a la Facebook waar het aantal vrienden dat je hebt en je positie ten aanzien van de andere fracties getoond zal worden.

Trey en Matt
South Park: The Game is de eerst game waar Matt en Trey aan meewerken met het schrijven van het script en het dialoog. Ze vinden RPG's leuk en denken dat South Park daarbij past. Als er gevraagd wordt naar hun favoriete games dan is het Oblivion voor Trey en FIFA voor Matt.

Hopelijk komen er binnenkort wat screenshots (of misschien wel een trailer) beschikbaar van de game

Reacties

mmm ben wel benieuwd... hopen dat die goed word :D want iedereen weet wel hoe het gaat met film en serie games....

ik denk dat het wel leuk gaat worden, ik hou van MMORPG maar gewoon RPG is ook wel lach ;P

ja t wordt awesome!!