Makers aangeklaagd voor "What What (In the Butt)" video

Een maand geleden moesten Trey en Matt zich verontschuldigen voor het 'jatten' van materiaal van CollegeHumor dat in de aflevering Inscheeption zat. Maar nou is het weer raak.

De makers, Viacom en Comedy Central worden aangeklaagd door Brownmark Films voor het kopiëren van een copyrighted muziekvideo gezongen door Samwell van YouTube. In 2008 kwam de clip voor in de aflevering Canada on Strike, maar dan met Butters in de plaats. Het origineel is op YouTube 34 miljoen keer bekeken.

Comedy Central laat weten dat de parodie onder de regels valt en gaat de zaak aanvechten. Wat denk jij? Bekijk de twee versies door op 'lees verder' te klikken.

Bron: The Hollywood Reporter

Reacties

Ook lekker op tijd, die van South Park is veel leuker.

Ik snap het probleem gewoon niet. Ten eerste klagen ze pas 2 jaar later. Ten tweede denk ik dat dit filmpje van South Park alleen maar populariteit opwekt voor Brownmark Films. Dus wat zeuren ze nou?

South Park gaat deze rechtzaak zonder twijfel winnen aangezien het onder 'fair use' valt in de Amerikaanse wet dat parodie en satire toelaat. Maar Amerikanen maken zich zelf altijd belachelijk met dit soort aanspanningen. Ik wil het gezicht van de rechter wel zien als hij erachter komt waar Samwell's filmpje over gaat.

Mooie timing ook, twee jaar na de aflevering.

Lekker 2,5 jaar later pas aanklagen. 2 april 2008 uitgezonden, 18 november 2010 klagen. Nieuwe trend?

Die amerikanen klagen iedereen overal voor aan, maar in dit geval is het ook lekker op tijd. Ze zitten zeker in de geldnood ofzo

Gelukkig worden ze nu niet met de dood bedreigd, nog steeds belachelijk dat ze én 2 jaar te laat worden aangeklaagd, én dat de aanklacht niet illegaal is.

hey ik vraag me af hoe het is gegaan
aanklagers: hey we are gonna SEW YOU
mat en trey: fine go ahead sew me
aanklagers: ooow we'r gonna sooo sew your ass of mann

't is toch raar... mss hebben ze wel zitten zoeken naar iets om south park aan te klagen? Volgens mij wordt south park niet echt zo geliefd bij de celebs :D