South Park verlengd tot seizoen 30 en 14 films in aantocht

South Park is verlengd tot seizoen 30! Trey Parker en Matt Stone hebben het contact vernieuwd met ViacomCBS (de eigenaar van Comedy Central). Volgens verschillende persberichten gaat het om een recorddeal van 900 miljoen dollar (ruim 760 miljoen euro). Het contract liep nog twee seizoenen voor seizoen 25 en 26, maar daar komen nu dus vier seizoenen bij. Het 30e seizoen zal dan in 2027 worden uitgezonden.

Ook komen er 14 films uit. Deze worden exclusief ontwikkeld voor de streaming dienst Paramount+ (voorheen CBS All Access). Deze dienst is echter nog niet beschikbaar in Nederland en België (planning 2022). In 2021 zullen er 2 films uitkomen. De andere 12 in de komende jaren.

"Comedy Central is al 25 jaar ons thuis en we zijn erg blij dat ze zich voor de komende 75 jaar aan ons hebben gecommitteerd", aldus Parker en Stone. “Toen we naar ViacomCBS kwamen met een andere manier om de show tijdens de pandemie te produceren, waren Chris (McCarthy), Nina (Diaz), Keyes (Hill-Edgar) en Tanya (Giles) ons onmiddellijk behulpzaam en stelden ons in staat om iets nieuws te proberen dat erg goed bleek te worden ontvangen. We kunnen niet wachten om weer traditionele South Park afleveringen te maken, maar nu kunnen we ook nieuwe formaten uitproberen. Het is geweldig om partners te hebben die altijd een kans met ons willen maken.”

South Park Intro