South Park: The Fractured But Whole komt 17 oktober 2017 uit

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat South Park: The Fractured But Whole vanaf 17 oktober 2017 verkrijgbaar is voor PlayStation 4, Xbox One en PC. South Park: The Fractured but Whole is het vervolg op South Park: The Stick of Truth en wordt ontwikkeld door Ubisoft San Francisco in samenwerking met de makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone.

South Park: The Fractured But Whole screenshot

Met steeds groeiende criminaliteit zijn de straten van South Park nooit eerder zo gevaarlijk geweest. Wanneer de zon ondergaat in dit doorgaans rustige bergdorpje in Colorado, kunnen chaos en vernieling botvieren: de onderbuik van de stad komt tot leven. Dit dorp heeft een held nodig. Eric Cartman ziet zijn kans schoon en creëert de beste superhelden-franchise ooit, ‘Coon and Friends’, met zichzelf, The Coon, in de hoofdrol.

Elke superheld heeft zijn eigen oorsprong, en dit is bij Coon & Friends niet anders. Spelers ontdekken, wederom als de New Kid, hun eigen achtergrondverhaal, ontwerpen hun eigen unieke kostuums en kiezen uit verschillende heldenklassen met allen andere op scheten gebaseerde superkrachten. Iedere held is daardoor uniek. Een volledig vernieuwd vechtsysteem geeft spelers unieke mogelijkheden om tijd en ruimte te beïnvloeden tijdens gevechten, en het loot- en crafting-systeem geeft spelers de vrijheid om hun eigen uitrusting samen te stellen.

Oorspronkelijk zou South Park: The Fractured But Whole vanaf 6 december 2016 verkrijgbaar zijn, maar in september stelde Ubisoft het computerspel uit tot het 1e kwartaal van 2017. Echter  in februari stelde Ubisoft het spel opnieuw uit tot het fiscale jaar 2017-2018 (april 2017 tot maart 2018).